U opštini Srebrenici obilježena Dječija nedjelja

I ove godine na srebreničkoj opštini obilježena je Dječija nedjelja gdje su se promovisala dječija pravo, igralo i pjevalo, ali i bavilo humanitarnim radom.

Narodna bibliteka Srebrenica, kao i Područno odjeljenje u Skelanima, i ove godine je obilježila ovu sedmicu družeći se sa mališanima iz osnovne škole u Srebrenici i Potočarima, kao i mališanima iz vrtića Potočari i Srebrenica, organizovala je posjetu biblioteci i muzeju.

muzicke-radionice-djecija-nedjelja-biblioteka

Muzička radionica u biblioteci

“Djeca su imala priliku da se upoznaju da radom bibliteke, učlane se besplatno, posjete muzej i pohađaju radionice koje smo pripremili sa našim prijateljima iz Crea Thera”, kaže biblitekarka Violeta Radić.

U školama i drugim javnim i obrazovnim institucijama ovogodišnja Dječija nedjelja obilježila se od 3. do 7. oktobra raznovrsnim programom.

“Naša škola svake godine obilježavaju ovu Dječiju nedjelju, i ove godine pripremili smo bogat program od uređenja dvorišta, crtanja na igralištu, maseknbala, koncerta, izložbe i nastupa Superara, pa do sportskih aktivnosti i humanitarne akcije za pomoć porodici Sekulić”, kaže direktorica Osnovne škole “Kosta Todorović” u Skelanima Sanja Močević.

maskenbal-u-skelanima

Maskenbal u Skelanima

Prva osnovna škola Srebrenice i područne škole takođe su organizovale niz aktivnosti.

Dječije obdanište “Poletarac” posjetilo je nekoliko organizacija i institucija tokom ove sedmice gdje su se upoznali sa radom biblioteke, Kuće dobrih tonova, Superara kao i  Vatrogasne jedinice Srebrenica.

djecija-nedjelja-superar

Svoj doprinos ovoj manifestaciji dala je organizacija Crea Thera sa muzičkim radionicama koncertom i izložbom mandala na temu “Sreća i zdravlje”.

You must be logged in to post a comment Login