U nekim državama nije sigurno sjedati za volan

Lijepo je putovati u vlastitom aranžmanu u udobnosti svog automobila, ali ako želite mirne i ugodne odmore, bilo bi bolje ne koristiti automobil ako idete na neka od sljedećih mjesta.

Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije provedeno o prometnim nesrećama širom svijeta, pokazalo je da najviše ljudi, njih čak 48 na 100.000 stanovnika pogine u Eritreji.

Svoje mjesto u top 10 pronašli su još Libija (40,5) i Irak (31,5), ali i neke turističke destinacije poput Tajlanda (38,1) i Južnoafričke republike (31,9), u koje turisti rado i često zalaze. Neke od najopasnijih cesta na svijetu mogu se naći u Brazilu, Vijetnamu, Ekvadoru, Paragvaju, Keniji i Laosu.

Istraživanje je pokazalo još neke važne činjenice, kao npr. da je u Portugalu opasnije voziti nego bilo gdje drugdje u Zapadnoj Europi, ali i da su, primjera radi, SAD duplo opasnije za vožnju od susjedne im Kanade.

Jedno od najsigurnijih mjesta za vožnju su Maldivi (1,9) na kojima baš i nema cesta, a zatim slijede Norveška (2,9), Danska i Švedska (3) i Švicarska (3,4). Blizu su i Britanci (3,5), ali ipak njih sve je ostavio San Marino, u kojem se za godinu uključenu u istraživanje nije dogodila niti jedna prometna nesreće sa smrtnom posljedicom.

Izvor: Punkufer.hr

You must be logged in to post a comment Login