U NBS predstavljen “Muzejski vodič”

U prostorijama Muzejske zbirke Narodne biblioteke u Srebrenici danas je upriličena promocija brošure „Muzejski vodič“ kojom će se promovisati stalna izložba koja se može posjetiti u muzeju.

„Ideja o izradi ove brošure nastala je na početku poslovnog angažmana mene i moje koleginice Stane Prodanović. Prije nekih 5 godina krenuli smo sa prikupljanjem fotografija i tekstova, a prije dvadeset dana završili smo ovu brošuru“, rekao je Senad Đozić, kustos Muzejske zbirke Srebrenice.

promocija muzejskog vodiča 01

On je dodao da je značaj ove brošure dvostruki u tome što su je izradili uposlenici Muzejske zbirke i u tome što će biti jedna vrsta uspomene posjetiteljima koji obiđu ovu zbirku.

Autori „Muzejskog vodiča“ su Stana Prodanović, Senad Đozić i Violeta Radić.

promocija muzejskog vodiča 02

Trenutno je u svrhe promocije ove zbirke urađeno samo 30 primjeraka vodiča, ali se u skorije vrijeme očekuje štampanje dodatnih primjeraka.

Muzejska zbirka Narodne biblioteke Srebrenica formirana je 1985. godine i spada u arheološko-etnografsku zbirku koja svjedoči o razvoju Srebrenice kroz vijekove.

Promocija brošure „Muzejski vodič“ urađena je u sklopu manifestacije „Dani Srebrenice 2016“, čiji su organizatori izdvojili novčana sredstva za štampanje ove brošure.

You must be logged in to post a comment Login