U naselju Baratovoj izbušene gume na vozilu

U Srebrenici je proteklih dana poslata prijetnja u sms poruci kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću, kao i aktuelnom načelniku Ćamilu Durakoviću koji je na Facebooku dobio prijeteću poruku. Na jednom lokalu polupana su stakla i isječene su gume Bojanu Pejiću.

Prema navodima Bojana Pejića, v.d. direktora Narodne biblioteke Srebrenica koji obavlja i funkiciju sekretara Izbornog štaba Mladena Grujićića, dvije gume isječene su ispred njegove zgrade u utorak, 4. oktobra oko 19.00 časova i slučaj je prijavljen policiji. O motivu uništavanja njegove imovine nije komentarisao.

isjecene-gume

Kandidati za načelnika, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović i predstavnici političkih partija pozvali su građane Srebrenice da ne dižu tenzije i da konačne rezultate sačekaju dostojanstveno i bez problema.

Oni su osudili dosadašnje istupe i uništavanje privatne imovine pojedinaca ili grupa za kojim traga policija.

Danas je odlučeno da će Centralna izborna komisija BiH vršiti ponovno prebrojavanje glasova za 5 izbornih mjesta iz Srebrenice.

Prema informacijama CIK, Mladen Grujičić osvojio je 3.957 glasova, a Ćamil Duraković 1.645, na osnovu obrađena 24 od 27 glasačkih mjesta i čeka se prebrojavanje glasaova iz odustva kao i glasovi pristigli poštom.

U Srebrenici je mirno, život se odvija normalno, uz pojačan nadzor policije i prisustvo medija.

You must be logged in to post a comment Login