U Maglaj stigla pomoć iz Srebrenice

Osnovna škola u Maglaju, zahvaljujući Dječijem horu “Superar” iz Srebrenice dobila je vrijednu donaciju u iznosu od 3 000 eura za saniranje podova u poplavljenoj školi.

“Superar” u Bosni i Hercegovini pokrenuo je humanitarnu kamapnju “Love people”, za čije potrebe je snimio istoimenu pjesmu i spot sa muzičarima iz regiona, sa ciljem prikupljanja sredstava za škole koje su poplavljene.

“Danas smo se okupili ovdje u Magalju da pružimo našu pomoć ugroženim muzičkim školama što je dio humanitarne kampanje “Love people” koji je pokrenut u šestom mjesecu kako bi se pružila podrška svim poplavljenim školama u našoj zemlji”, rekao je Ismar Porić, koordinator i vođa “Superara” u Srebrenici i dodao da se zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj akciji, posebno gospođi Doraji Eberle i Namiru Poriću koji su bili velika podrška u ovoj akciji.

Nakon turneje u Švajcarskoj, Dječiji hor “Superar” Srebrenica prikupio je 10 000 eura i krenuo je sa uručivanjem pomoći. Prva škola koja je dobila sredstva je područna škola u Maglaju a akcija se nastavlja dok se ne podijeli sav novac kako bi se pomoglo školama u saniranju objekata i kupovini neophodnih instrumenata.

pomoć za maglaj superar srebrenica 02

Svoje oduševljenje i zadovoljstvo o pomoći iz Srebrenice nije krio ni direktor Osnove škole “Maglaj” Osman Mujadža.

“Ovo udruženje iz Srebrenice je bilo posrednik oko donacije za sanaciju dva poda u područnoj školi Ulišnjak”, istakao je Mujadža.

Djeca iz Maglaja rekli su nam da nekoliko mjeseci nisu pohađali Muzičku školu jer je sve bilo uništeno i da im ova pomoć iz Srebrenice jako puno znači.

pomoć za maglaj superar srebrenica 03

“Razlog ovog dolaska jeste što smo željeli da pomogneo svima koji su bili ugroženi i to nam je bio veliki cilj, dragao nam je zbog toga”, rekla je Samra Ahmetović iz hora “Superar” Srebrenica.

Djeca iz Muzičke škole u Maglaju i Dječijeg hora „Superar“ ovom prilikom su održali zajednički koncert i pokazali svoj telenat.

 “Izuzetno sam sretna što smo ugostili naše prijatelje iz Srebrenice, što ćemo upriličiti jedan kratki zajedički koncert i što su se i oni uključili u ovu pomoć jer nam je u ovoj poplavi veliki broj muzičkih instrumenata nastradao kao i objekti”, rekla je Hana Čizmić, nastavnica klavira OŠ “Maglaj” – Paralelne osnovne muzičke škole i dodala da je oduševljenja jer se djeca iz ova dva grada druže i upoznavaju jer je muzika najljepši most prijateljstva.

„Superar“ u narednom period nastavlja sa posjetama škola i uručivanjem pomoć za poplavljene škole u našoj zemlji.

You must be logged in to post a comment Login