U Leptiru obilježen Dan osoba sa invaliditetom

Kreativnom radionicom za svu djecu danas je u prostorijama Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ u Potočarima obilježen Međunarodno dan osoba sa invaliditetom, 3.decembar.

Sekretar ovog udruženja Vesna Stjepanović kaže da je radionica održana u saradnji sa Crvenim krstom Bratunac, dok je tema radionice bila izrada dekoracije za nastupajuće novogodišnje i božićne praznike.

Prema riječima Stjepanovićeve „Leptir“ postoji i aktivno radi 23 godine uz konstantni problem finansiranja i nemogućnosti da dobije podršku za značajnije projekte koji donose trajno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom.

Tokom rada „Leptir“ je dao značajan doprinos rehabilitaciji i socijalizaciji djece i mladih sa posebnim potrebama, njihovom uključivanju u sportske aktivnosti što je dovelo i do osvajanja medalja na Olimpijskim igrama za invalidna lica, zatim njihovom obrazovanju.

U ovom udruženju kažu da imaju 64 člana iz Bratunca i Srebrenice i da je najveća potreba njihovo zapošljavanje da bi mogli sebi da obezbijede barem dio sredstava za egzistenciju, što je u ovim uslovima izuzetno teško.

Sekretar Crvenog krsta Bratunac Mirjana Ostojić kaže da već duže vrijeme uspješno sarađuju sa „Leptirom“ i pružaju određene vidove pomoći, u skladu sa mogućnostima i da uvije uzmu učešče u svim manifestacijama.

You must be logged in to post a comment Login