U Domu zdravlja Bratunac besplatni pregledi mladeža i kože

Povodom dana euromelanoma koji se obilježava 14. maja u Domu zdravlja Bratunac održaće se besplatni pregledi mladeža i promjena na koži.

Preglede će obaviti primarijus dr Ljiljana Ivančić, specijalista dermatovenerologije, koja će obaviti preglede mladeža i promjena sumnjivih na karcinom kože.

Pregledi su zakazani za utorak, 30. maj, od 10.00 do 13.00 časova, a više informacija možete dobiti u Domu zdravlja Bratunac.

Euromelanoma kampanja postoji da bi promovisala i dijelila informacije o prevenciji raka kože, rane dijagnostike – ranog otkrivanja i liječenja. Vodi je mreža evropskih dermatologa koji velikodušno daju svoje vrijeme da bi služili ovom cilju.

Melanom je najsmrtonosniji oblik raka kože, a izloženost suncu jedan je od glavnih uzroka njegovog razvoja. Slogan ovogodišnje kampanje je “Da li se štitite od Sunca?”, kako bi se skrenula pažnja da korištenjem odgovarajućih preventivnih mjera, smanjujemo rizik od nastanka fotooštećenja i raka kože.

Pokrenut je i web sajt gdje možete dobiti sve informacije i upute stručnjaka, a svakako iskoristite priliku za pregled u Bratuncu.

You must be logged in to post a comment Login