U Dječijem obdaništu „Poletarac“ upisan rekordan broj djece

Ove godine u Dječijem obdaništu „Poletarac“ Srebrenica upisano je do sada najviše djece.

Admir Hasanović, direktor  Dječijeg obdaništa “Poletarac” kaže da je ove godine upisano 133 djece, od čega 14 djece u igraonici u Skelanima.

„Formirano je šest grupa i od septembra, zahvaljujući Opštini Srebrenica i povećanju interesovanja za našu ustanovu, zaposlili smo još dva vaspitača i time primili svu djecu koja su bila prijavljena“, kaže Hasanović.

Hasanović ističe da je u obdaništu unapređen kvalitet usluge i sada imaju zaposlenog logopeda i pedagoga.

„Skupštinskom odlukom odlučeno je da će usluge u našem vrtiću biti povećane, tako da za jaslice cijena je 100, a za ostale 90 KM, dok je za roditelje koji imaju dvoje ili više djece popust od 20 odsto“, rekao je Hasanović i dodao da je ova ustanova i dalje jedna od najjeftinijih u Republici Srpskoj.

On je iskoristio priliku i pozvao građane Srebrenice da se uključe u akciju prikupljanja didaktičkog materijala koju su pokrenuli roditelji i vrtić za potrebe ove ustanove.

Srebreničko obdanište jedno je od boljih u ovom entitetu, a izgrađeno je i u funkciji je od prošle godine.

Novo dječije obdanište kapaciteta je 150 mjesta, a izgradnju je finansirala Vlada Srbije u iznosu od 1,8 miliona KM.

Moderan objekat izgrađen je na više od 2.800 kvadratnih metara, a zgrada je urađena po standardima energetske efikasnosi i posjeduje grijanje na pelet, struju, solarne panele, klimu, uz prateće sigurnosne aspekte, nadzorne kamere, alarm i drugo.

Objekat je dobio profesinalnu kuhinju, vešeraj, lift za hranu i lift za ljude, dva igrališta prilagođena uzrasnim grupama, osam radnih prostorija, trpezarija, prostor za fizičke aktivnosti i drugi potrebni sadržaj.

You must be logged in to post a comment Login