U četvrtak kulturni događaj “Ljepota različitosti”

Kancelarija OSCE-a u Srebrenici uz finansijsku podršku Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini realizovala je projekat “Podrška kulturnoj strategiji u Srebrenici i razvoj lokalnih kulturnih politika” i tim povodom organizovala kulturni događaja “Ljepota različitosti” koji će se održati 13. novembra u Kulturnom centru Srebrenica sa početkom u 12:00 časova.

Na ovom događaju učestvovaće predstavnici lokalnih obrazovnih institucija, omladinskih i drugih organizacija civilnog društva, javnih institucija, ambasada u bih i opštinske vlasti.

U planiranom programu, svim prisutnim obratiće se načelnik Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković nakon čega će se održati kulturni program osonovnih škola kao i srednje škole, Dječiji hor “Superar” i KUD-a “Vaso Jovanović” i na kraju koketel uz tradicionalnu kuhinju naše zemlje.

Svrha ovog projekta je da poboljša koheziju zajednice, kao i dijalog i osjećaj pripadnosti u podijeljenoj zajednici kakva je opština Srebrenica, pružanjem procesu normalizacije odnosa i integrisanja mladih Srebrenice kroz njegovu izradu i implementaciju, stoji u saopštenju OSCE-a, kancelarije u Srebrenici.

You must be logged in to post a comment Login