U centru Srebrenice sve teže do parking mjesta

Na našu adresu pristiglo je nekoliko komentara koji se odnose na parking mjesta ali i plaćanje kazni za nepropisno parkiranje.

Žalbe građana odnose se na nedostatak parking mjesta u Srebrenici i to radnim danima od 07:00 do 16:00 časova, skoro je nemoguće parkirati vozilo na nekom od parkinga u centru grada.

Kao dodatni problem, nezadovoljni građani su istakli pojačane aktivnosti policije koja piše kazne za pogrešno parkiranje svima pa čak i ispred stambenih zgrada.

Jedan od stanovnika naselja Panađurište rekao nam je da već nekoliko mjeseci policija piše kazne svim stanarima koji se parkiraju ispred solitera. On je dobio kaznu jer se parkirao ispred i istovarao svoje stvari, policajac se pojavio i napisao mu kaznu bez obzira što je propisno stao i obavljao istovar.

Pritužbe građana odnose se na parkiranje ispred robne kuće kao i zaustavljanje u jednosmjernoj ulici pored Osnovnog suda i Opštine Srebrenica.

Razlog pisanja kazni na ovim dijelovima puta jeste što postoje znakovi i parkiranje blizu kružnog toka je zabranjeno dok je jednosmjerna ulica ujedno i magistralni put, shodno tome zabranjeno je parkiranje, objasnio nam je jedan od policajaca.

Prema riječima starijih Srebreničana, nekad prije kada je ova opština imala oko 36.000 stanovnika nije se dešavalo da nemate gdje parkirati vozilo, kako kažu, ako ništa ispred robne kuće je bio ogroman parking i bilo je mjesta za sve.

You must be logged in to post a comment Login