U Bratuncu završeno asfaltiranje ulica i parking prostora

Asfaltiranjem dijela ulice i parkirališta, kod stare zgrade građevinske škole, u Bratuncu je završena planirana izgradnja i uređenje 200 parking mjesta te presvlačenje oštećenih ulica novim asfaltnim slojem.

„Završeni su radovi na izgradnji i asfaltiranju trotoara dužine 550 metara u bratunačkoj Ulici Gavrila Principa, odnosno u naselju Repovac“, saopštila je Informativna služba opštine Bratunac.

Na toj dionici saniran je i magistralni put kao i kraća dionica Ulice Svetog Save od centra Bratunca ka Srebrenici, koja je takođe, presvučena novim asfaltnim slojem. Uz tu ulicu su uporedo obnovljeni i asfaltirani trotoari i parkirališta, čime je uređen najprometniji dio Bratunca u kome su trotoari i parkirališta bili u veoma lošem stanju.

U okviru Program rekonstrukcije ulica te izgradnje i uređenja parkirališta i trotoara, predstoji izgradnja dionica trotoara u bratunačkim prigradskim naseljima Pobrđe i Moštanice.

Završeni su radovi na rekonstrukciji Ulice Dositeja Obradovića, od zgrade opštine do Osnovne škole „Branko Radičević“ te parkirališta u toj ulici kao i kod Srednjoškolskog centra, sportske dvorane.

U okviru sanacije ulica i izgradnje parkirališta, zahvaljujući inicijativi i sredstvima bratunačkih privrednika uređen je centar ovog naselja i postavljene su behaton kocke na trotoarima na ukupno oko 3.000 metara kvadratnih površine.

Sredstva od 300.000 KM za program sanacije ulica i dijelova trotoara i izgradnju parkirališta u Bratuncu obezbijedili su Vlada Republike Srpske, dio je obezbijeđen iz opštinskog budžeta, a radove na sanaciji putnih dionica finansiraju “Putevi Republike Srpske“.

You must be logged in to post a comment Login