U Bratuncu završena škola plivanja

Opština Bratunac finansira osam projekata civilnog društva među kojima je i projekat „Bratunac ima Rajsku plažu“ koji realizuje Eko-rafting klub „Rajska plaža“ Bratunac.

Kako je saopšteno iz Opštine Bratunac, u okviru ovog projekta organizovana je besplatna škola plivanja za djecu uzrasta od 6 do 12 godina. Prema podacima Eko rafting kluba „Rajska plaža“ Bratunac školu plivanja  pohađalo je  i sa uspjehom završlo 12 učesnika. Kroz školu djeca su  savladala osnovne elemente plivanja a četvoro djece je i proplivalo. Dodjelom diploma za sve učesnike 22. avgusta završena je škola plivanja.

U okviru projekta „Bratunac ima Rajsku plažu“ postavljene su i dvije osmatračnice na Rajskoj plaži u Krasanpolju i angažovana dva licencirana spasioca, navodi se.

Zanimljivo je da su spasioci angažovani pred kraj sezone, a među osam projekata najviše sredstava dobio je Eko-rafting klub „Rajska plaža“ Bratunac 5.350 KM.

Javni poziv raspisan je 20. maja i bio je otvoren do 17. juna, a odnosio se za podršku organizacija civilnog društva koje su registrovane u Bratuncu gdje su definisane i prioritetne oblasti kao što su: uključenost mladih i žena u društveni i kulturni život lokalne zajednice, pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama, unapređenje stanja životne sredine .

Kako se navodilo u pozivu, za jedan projekat moguće je dobiti od 3.000 do 10.000 KM, ali je za osam izabranih projekta iznosio bio od 2.150 do 5.350 KM.

You must be logged in to post a comment Login