U Bratuncu večeras počeo praznik stripa

Naredna tri dana Bratunac će biti domaćin 4. “Bratunačkog strip festivala” koji je zvanično otvoren večeras.

Organizator i osnivač “Bratunačkog strip festivala” Predrag Milić ističe da se festivalom stripa ne može pohvaliti veliki broj gradova u našem okruženju, naročito ne u bližem, što je još jedna prilika da se Bratunac pozicionira kao centar kulturnih dešavanja u regiji.

“Od ove godine imamo jednu drugačiju formu salona stripa koji se umjesto zimi održava ljeti te nudi i druge aktivnosti, poput štandova sa strip izdanjima, radionice crtanja, koncerte i drugo”, rekao je Milić na ootvaranju još jednog salona stripa u Bratuncu.

On kaže da je nekoliko strip crtača otkazalo dolazaka, ali da ga raduje činjenica da će u Bratuncu narednih dana biti neka od najpoznatijih imena devete umjetnosti.

Na salon stripa učešće je uzeo jedn od najpoznatiji crtača stripa čiji su radovi obišli svijet Branislav Bane Kerac kojeg mnogi smatraju najuticajnim crtačem novog doba.

Radio je ne stripovima poput Velikog Bleka, Kobru, Cat Claw, Billy The Pljuc i mnogi drugi kao dio Zagorovog tima. On će svoj rad predstaviti sutra od 20.00 časova u sali Doma culture u Bratuncu.

Ove godine salon stripa traje od 4. do 8. avgusta na nekoliko lokacija u ovom mjestu, a pored stripa nudi i druge programe.

Pored desetak domaćih i stranih strip autora svi zainteresovani mogu da uživaju u izložbama radova, druženju sa autorima, tezgama sa bogatom ponudom stripova na nekoliko mjesta u gradu, svirkama, školi stripa i drugim sadržajem.

You must be logged in to post a comment Login