U Bratuncu i Srebrenici sprovodi se kampanja „Uspori! Tvoj život i drugima znači“

U Republici Srpskoj je u toku preventivna kampanja „Uspori! Tvoj život i drugima znači“ čiji je cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja i smanjenje broja lica koja voze neprilagođenom brzinom.

Kampanju provodi Auto-moto društvo Republike Srpske i Auto-moto društvo „Srebrenica“ u saradnji sa drugim subjektima koji se bave bezbjednošću saobraćaja u Republici Srpskoj.

U toku trajanja kampanje, vozačima motornih vozila će biti podjeljeni letci i postavljeni plakati na oglasnim tablama.

Brzina predstavlja suštinski problem bezbjednosti saobraćaja. Podaci MUP-a RS pokazuju da je neprilagođena brzina kretanja vozila drugi uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda i da ista učestvuje u ukupnom broju saobraćajnih nezgoda u 2015. godini sa oko 26 odsto.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost.

Kampanja će trajati do 30 septembra.

You must be logged in to post a comment Login