U Bratuncu realizuje se akcija „Koševi za naša sela”

Nakon prikupljanja sredstava za nabavku koševa, počelo je i njihovo postavljanje, sve sa ciljem da se najmlađi bave sportom.

Da je Bratunac grad košarka govori činjenica da je prije dvije godine ovaj klub postao prvak Republike Srpske čime je obezbijedio nastup u Premijer ligi BiH, a takmičiće se i novoj sezoni.

Takođe, veliko interesovanje djece u svim uzrastima vlada za košarku, dok gotovo da neme sportskog terena u gradu ili selu gdje su koševi u funkciji.

Grupa koja se naziva „Snaga naroda Bratatunac“ nedavno je završila prvi dio akcije „Koševi za naša sela“ gdje je prikupljeno 2.180 KM čime će biti obnovljeno i postavljeno šest ili sedam koševa, a kako kažu, zbog zainteresovanosti pojedinaca i preduzeća akcija će se nastaviti kako bi se uključilo što više sela koja će dobiti koševe.

Foto: Snaga naroda Bratunac

Prvobitno je planirano da se saniraju koševi koji su oštećeni, zamjene table, obruči i mrežica i poklone lopte, ali su ipak odlučili da sela koja nisu imala koševe dobiju kompletne konstrukcije.

Proteklog vikenda postavljena su dva koša u Kravici i Osamskom a u planu su i sela Fakovići, Tegare, Hranča i igralište Srednjoškolski centar Bratunac.

Akciju možete podržati i vi, ukoliko ih kontaktirate na njihovoj Facebook stranici.

Foto: Snaga naroda Bratunac

You must be logged in to post a comment Login