U Bratuncu projekat socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju

U Domu kulture Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ Srebrenica predstavilo je projekat „Unapređenje socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju iz opštine Bratunac“.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP.

Sveukupni cilj projekta je poboljšana dostupnost i kvalitet javnih usluga kroz unapređenje socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju.

Direktni korisnici projekta su 33 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz opštine Bratunac i 30 roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

Idirektni korisnci su vršnjaci djece sa poteškoćama u razvoju kako bi se dopinjelo ostvarivanju i unapređivanju njihove socijalne inkluzije. Takođe indirektni korisnici projekta će biti i zaposleni u javnim institucijama opštine Bratunac, sa kojima će se vršiti edukacija poboljšanja njihovih komunikacijskih vještina sa osobama sa pošteškoćama u razvoju, sve u cilju unapređenja i podršci inkluzije.

Aktivnosti projekta:

  • Edukativne radionice namjenjene poboljšanju kvaliteta socijalnog i zdravstvenog funkcionisanja djece sa poteškoćama u razvoju.
  • Podizanje kvaliteta komunikacije izmedju relevantnih javnih institucija i djece sa poteškoćama u razvoju.

Za implenetaciju aktivnosti angažovano je četiri stručna saradnika koji će raditi tri dana u sedmici sa korisnicima. Jedan dan u prostorijama Udruženja „Leptir“ u Potočarima, jedan dan u prostorijama Doma kulture Bratunac i jedan dan u prostorijama osnovne škole u Fakovićima, koristiće se i jedan dan prostorija u Domu zdravlja Bratunac za fizioterapeutske tretmane korisnika.

Projekat  će se implementirati u periodu od 01.10.2018 godine do 31.05.2019. godine, traje osam mjeseci.

Izvor: Opština Bratunac

You must be logged in to post a comment Login