U Bratuncu poljoprivrednici uz dozvolu i poslije 20.00 sati

Bratunački poljoprivrendnici zbog radova na sjetvi, uz dozvolu, moćiće da borave duže od 20.00 časova na polju kada počne policijski čas.

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije razgovaralo se o zahtjevima poljoprivrednih proizvođača da im se omogući kretanje poslije 20.00 časova, kada počinje policijski čas.

„Imajući u vidu da su u toku pripremni radovi za sjetvu, odlučili smo da pomognemo poljoprivrednicima. Biće im omogućeno kretanje poljoprivrednom mašinom poslije 20.00 časova, uz odobrenje koje će dobiti nakon što Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti dostave dokaz o registrovanim poljoprivrednim mašinama i gazdinstvu“, pojasnio je Nedeljko Mlađenović, načelnik i dodao da je ranije odobrio kretanje pčelarima.

Na štabu je odlučeno da sve osobe koje dolaze iz opština u kojima su potvrđeni slučajevi zaraze korona virusom moraju ići u opštinski karantin na dvije sedmice, a sve one koji odbiju da to učine, biće vraćeni u svoje mjesto prebivališta.

On je rekao da je ovo dodatna mjera zaštite stanovnika i da zbog toga sve naredbe moraju biti sprovedene.

Štab je na današnjoj sjednici upoznat da se u Bratuncu pod nadzoro trenutno nalaze 43 osobe i da je 18 izašlo iz nadzora. Iz Doma zdravlja je saopšteno da se u karantinu u objektu ove ustanove nalazi pet osoba.

You must be logged in to post a comment Login