U Bratuncu počeo četvrti Festival ruskog filma

U Bratuncu večera je počeo četvrti Festival ruskog filma koji organizuje Dom kulture Bratunac u saradnji sa Ambasadom Rusije u Bosni i Hercegovini.

Festival je otvorila ataše za kulturu Ambasade Rusije u BiH Anastasija Gajdalenko.

„Ono što vidim jeste da u ovoj zemlji postoji veliko poštovanje prema ruskoj kulturi. U planu je nastavak saradnje sa Opštinom Bratunac i Domom kulture“, rekla je Gajdalenko.

Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac kaže da je ova festival postao tradicija, a ojačane su i veze sa Rusijom.

„Veliko je interesovanje naših građana za ovaj festival koji je već postao tradicionalan. Tokom ove saradnje promovisano je mnogo ruskih umjetnika, a što nas raduje jeste da se saradnja nastavlja“, kaže Petković.

Načelnik opštine Bratunac Nedelko Mlađenović kaže da je pored kulturne saradnje ostvareno i bratimljenje sa ruskim podmoskovskim gradom Rošalj.

„Ove godine planirano je da nastavimo uzajamne posjete sa ovim gradom i razvijamo i privredne veze koje smo započeli“, istakao je Mlađenović.

Program četvrtog Festival ruskog filma u Bratuncu otvoren je izložbom fotografija “U susret ruskom caru”, koja prikazuje Romanove, posljednju rusku carsku porodicu i njeno stradanje.

Solo pjevanjem predstavila se Valentina Matić, a nastupio je i KUD „Most“, a projekcijom filma Legenda o Kolovratu počeo je šestodnevni festival.

U periodu od 3. do 8. februara biće prikazano šest ruskih filmova.

U utorak, 4. februara, biće prikazan film Bitka za Sevastopolj, a 5. februara film Dnevna straža.

Za 6. februar rezervisan je film Admiral, a za 7. februar Jelke 3. Festival će 8. februara zatvoriti film Ironija sudbine.

Filmovi se emituju od 20.00 časova, a ulaz je besplatan.

You must be logged in to post a comment Login