U Bratuncu ove godine 25 miliona KM u kapitalne projekte

Ove godine u kapitalne projekte koji će biti finansirani sredstvima više investitora biće utrošeno oko 25 miliona KM, rekao je prvi čovjek opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Načelnik Bratunca kaže da je za ovu godinu planirano više kapitalnih projekata nego lani, a sredstva su obezbjedile vlade Republike Srpske i Srbije, institucija BiH, Svjetska banka i nekoliko međunarodnih organizacija.

„Sredstva će biti uložena u izgradnju zajedničkog graničnog prelaza i carinarnice kod novoizgrađenog mosta ‘Bratoljub’ na Drini, između Bratunca i Ljubovije, zatim u proširenje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje riječnih korita, javnu rasvjetu i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca i njeno povezivanje sa novim mostom“, pojasnio je Mlađenović.

On kaže da je prošle godine investirano oko 19 miliona KM za izgradnja sistema za navodnjavanje na čitavoj površini u ovoj opštini, izgradnju pristupnih puteva novom most, zatim rekonstrukciju regionalnog puta Drinjača-Bratunac kao i drugi.

You must be logged in to post a comment Login