U Bratuncu organizovan prijem za najuspješnije učenike

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović primio je danas najbolje učenike, nosioce diplome „Vuka Karadžića“ i učenike generacije osnovnih i srednje škole.

Pored zahvalnica učenicima su uručene i novčane nagrade za koje je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 3.400 KM.

Zahvalnice i po 150 KM dobili su učenici generacije Srednjoškolskog centra Bratunac Nikolina Mijatović, te učenici generacije tri bratunačke osnovne škole, Lana Živanović, Tamara Stanojević i Milisav Ivanović.

Učenici koji su nosioci diplome „Vuk Karadžić“ za odlične rezultate u školovanju i dobitnici nagrada sa regionalnih, republičkih i međunarodnih takmičenja nagrađeni su zahvalnicama i novčanim iznosima od 100 KM pojedinačno.

Načelnik se zahvalio svim učenicima i čestitao im na rezultatima te poželio da tako nastave i tokom nastavka školovanja.

„Vi ste najbolji promoteri naše opštine i želimo da vas motivišemo da nastavite učenje i takmičenje istim intenzitetom kao i do sada. Opština će u narednom periodu izdvajati veći iznos sredstava za ove nagrade, ali i stipendiranje studenata te stvarati uslove da se oni vraćaju u svoje mjesto i dobijaju zaposlenja“, poručio je Prodanović.

Šef Odsjeka za društvene djelatnosti ove opštine Olja Čučić čestitala je nagrađenim učenicima na postignutim rezultatima i zahvalile za brojne radosti koje su priuštili stanovnicima ove opštine svojim uspjesima i pobjedama na raznim konkursima i takmičenjima.

U ime nagrađenih učenika zahvalila se Nikolina Mijatović izrazivši zadovoljstvo što opština cijeni njihov rad i rezultate i da je to motivacija za dalji rad i učenje.

You must be logged in to post a comment Login