U Bratuncu održano predavanje o procjeni štete u poljoprivredi

Predstavnici Regionalne kancelarije (FAO) za Evropu i Centralnu Aziju organizovali su u Bratuncu prezentaciju pod nazivom “Jačanje kapaciteta, upravljanje i smanjenje rizika od katastrofa te uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na Zapadnom Balkanu”.

Prezentaciji je osim predstavnika lokalne uprave prisustvovalo desetak poljoprivrednih proizvođača iz ove opštine.

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) predstavila je nove tehnologije za procjenu šteta i gubitaka u poljoprivredi, u okviru regionalnog projekta koji se provodi u BiH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji.

„S obzirom da je poljoprivreda jedan od važnih resursa razvoja opštine Bratunac, važno nam je da nastavimo saradnju sa FAO kako bismo, uz podršku resornih ministarstava, mogli da kandidujemo poljoprivredne projekte u narednom periodu i da dobijemo saglasnost za njihovu realizaciju“, rekao je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

On je ocijenio veoma korisnom prezentaciju o klimatskim promjenama, načinu obračuna i procjeni šteta, rekavši da je vođena kooperativna diskusija između poljoprivrednih proizvođača,  predstavnika FAO i opštine, saopšteno je iz Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login