U Bratuncu održana predponudbena konferencija

Povodom raspisanog poziva za izgradnju sistema za navodnjavanje na teritoriji opštine Bratunac održana je predponudbena konferencija.

Tema konferencije bila je pojašnjenje eventualnih pitanja vezano za tehničku dokumentaciju za izgradnju sistema za navodnjavanje koja je, na osnovu objavljenog Poziva za dostavljanje ponuda (IFB) za izgradnju sistema za navodnjavanje na području opštine Bratunac, dostupna ponuđačima.

Na konferenciji učešće su uzeli predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, predstavnici konzorcijuma projektanata, Opštine Bratunac i JKP “Rad” Bratunac.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske raspislao je konkurs za izvođača radova za projekat izgradnje sistema za navodnjavanje na području opštine Bratunac koji je otvoren do 9. februara.

Projekat izgradnje sistema za navodnjavanje finansira se iz sredstava kredita Međunarodne Asocijacije za razvoj (IDA) – Svjetska banka 7 miliona, uz učešće Opštine Bratunac 1 milion maraka koje će se obezbijediti kreditom.

Projektom navodnjavanja biće podržan razvoj poljoprivrede i voćarstva sa akcentom na povećanje proizvodnje maline i razvoj svih mjesnih zajednica.

You must be logged in to post a comment Login