U Bratuncu obilježen Međunarodni dan žena sa sela

U Bratuncu je juče Sajmom žena sa sela obilježen Međunarodni dan žena sa sela.

Organizatori ovog sajma bilo je Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca, a na sajmu se predstavilo 22 žene sa sela.

Na štandovima su predstavljeni ručan radovi, zimnice, domaći proizvodi sa sela, jelo i piće i sve ono čime se žene bave.

Ni loše vrijeme nije pokvarilo jučerašnji sajama, a mnogi izloženi proizvodi su i prodati iako to nije bilo u prvom planu.

Predsjednica UŽ „Prirode“ Željana Pjevalica rekla je da je cilj ovog sajma predstavljanje pravih vrijednosti i skretanje pažnje na selo, njegove potencijale, bogatstvo, tradiciju i vrijednosti, ali i teške uslove života i rada i nedovoljnu pažnju koje društvo posvećuje ženama na selu i selu uopšte.

Predstavljen je i „Vodič za registraciju seoskog turističkog domaćinstva i smještaja“ koji je „Priroda“ priredila, jer sve veći broj seoskih domaćinstava pokazuje interesovanje i ima uslove da pruža određene oblike turističkih usluga i na taj način upotpunjuje porodični budžet.

Ovo udruženje je prethodno, u okviru projekta “Ekonomsko osnaženje žena”, održalo niz edukativnih i praktičnih radionica sa ženama, korisnicama projekta u okviru kojih su stečena nova znanja i vještine u oblasti razvoja seoskog turizma, marketinga i dizajna.

You must be logged in to post a comment Login