U Bratuncu maskenbalom osnovaca završeno obilježavanje Dječije nedjelje

Danas je na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu održan maskenbal za djecu nižih razreda osnovnih škola iz Bratunca kojim je završen program obilježavanja Dječije nedjelje u ovom mjestu.

Izveden je zabavni sadržaj, organizovano plesanje i igra djece koja su maskirana u razne likove došla na ovu zabavu. Šarenilo maski i graja više stotina đaka preplavilo je danas bratunački trg.

Priređeno je i crtanje djece na asfaltu u šta su se uključila i predškolska djeca koja su u velikom broju došla sa roditeljima ili bakama i djedovima na ovaj maskenbal.

Direktor bratunačke Osnovne škole „Branko Radičević“ Savo Milošević kaže da je ovo finalna aktivnost u programu obilježavanja Dječije nedjelje izvedenom ove sedmice.

„U školama su priređeni različiti sadržaji za djecu, a činili su ih igra te kreativne i edukativne radionice, zabavni sadržaji i upoznavanje djece sa njihovim pravima i obavezama“, istakao je Milošević.

On je dodao da su druženja i sadržaji posvećeni pravima i Nedjelji djeteta organizovani i za učenike područnih odjeljenja.

Danas je i u Srebrenici završeno obilježavanje Dječije nedjelje koju tradicionalno raznim manifestacijama obilježava biblioteka, vrtić i škole, a javne institucije i organizacije daju svoj doprinos.

You must be logged in to post a comment Login