U Bratuncu kažnjeno 6 osoba zbog nenošenja maski i rukavica

Sa Štaba za vanredne situacije u Bratuncu saopšteno je da je u ovoj opštini tokom jučerašnjeg dana izdato šest prekršajnih naloga zbog nenošenja maski i rukavica na javnim površinama.

Republički štaba za vanredne situacije naložio je i pravnim licima i preduzetnicima sprovođenje vanrednih mjera dezinfekcije, obezbjeđivanje lične zaštitne opreme, obezbjeđivanje zaštitnih mjera fizičke distance i sprečavanje okupljanja u većim grupama. Za kršenje pomenutih naredbi predviđene su novčane kazne za pravna lica u rasponu od 1.000 do 3.000 KM, a za fizička od 100 do 300 KM.

Izdata su i dva prekršajna naloga zbog narušavanja policijskog časa u Bratuncu.

Pod nazdorom je 12 lica, dok je u opštinskom karantinu 2 osobe, rečeno je na štabu.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović upoznao je članove štaba da se tokom prvomajskih praznika redovno vrši kontrola i dezinfekcija vozila na punktovima u Konjević Polju i Polomu.

Zbog prvomajskih praznika, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na području Bratunca je ograničeno kretanje građana prvog maja i u dane vikenda.

Ograničenje će trajati i danas od podne do nedjelje do 5.00 sati, kao i od nedjelje od 12.00 sati do ponedjeljka u 5.00.

Na snazi je i zabrana kretanje van mjesta, opštine boravka.

You must be logged in to post a comment Login