U Bratuncu besplatna dezinfekcija svih vozila

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac danas je započeo dezinfekciju svih vozila, dok su takstima omogućena sredstva i obuka kako bi dalje sprovodili dezinfekciju samostalno.

Sve javne institucije u ovoj opštini rade i u vrijeme vikenda, a svakodnevno se održavaju sastanci i definišu obaveze koje se sprovode.

„Štab se održava i u dane vikenda i danas smo, na osnovu izvještaja inspekcije, policije i drugih organa koji su zaduženi za provođenje mjera zaštite od virusa korona, konstatovali da je preko 90 odsto isplaniranih obaveza riješeno“, izjavio je novinarima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

On je  izrazio posebno zadovoljstvo što se građani Bratunca veoma odgovorno ponašaju u ovoj situaciji poštujući odluke republičkog i opštinskog Štaba za vanredne situacije, a da je manji broj ljudi koji ne poštuju mjere.

Prema našim informacijama najveći problme su veća okupljanja grupa i to na Rajskoj plaži i spomeniku, ali novim mjerama stupiće i policijske čas.

Štab je formirao šest kobinovanih ekipa koje će kontrolisati provođenje mjera zaštite u gradu i svim naseljima koja se nalaze na putnim pravcima od Bratunca do Poloma, Konjević Polja i Žlijepca i nastavak svakodnevene dezinfekcije koje su besplatne.

Prema današnjim informacijama 151 osoba je u izolaciji dok je njih četiri završilo kućnu izolaciju i osjećaju se dobro.

Većina marketa i prodavnica ponovo je obnovila određene zalihe brašna koje se prodaju u manjim pakovanjaima, a najavljuju nove količine naredne sedmice te pozivaju građane da kupuju shodno potrebama.

You must be logged in to post a comment Login