U Bratuncu 27 zaraženih virusom korona

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i šire, te naglog porasta broja pozitivnih na virus korona u Bratuncu, danas je održana hitna sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović zatražio od nadležnih organa i službi da preduzmu dodatne mjere, s ciljem da se lokalno stanovništvo zaštiti od širenja virusa.

On je naveo da je u Bratuncu trenutno 27 osoba pozitivno na virus korona i da se u izolaciji nalazi 26 osoba.

“Činjenica je da naša opština ima deset puta manje zaraženih osoba virusom korona u odnosu na druge koje imaju približan ukupan broj stanovnika, ali je alarmantno i upozoravajuće da se moraju preduzeti dodatne mjere zaštite ako 15 dana imamo jednu ili dvije osobe pozitivne i odjednom se pojave pet ili šest,” upozorio je Mlađenović.

On je ukazao na neodgovornost pojedinaca kojima je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na koronavirus, a ne žele da prijave kontakte koje su imali sa drugim osobama.

“Bolje je na vrijeme preduzeti mjeru izolacije, kako bismo imali manji broj zaraženih virusom korona i zaštitili i njih, njihove porodice, srodnike, kolege s posla, komšije”, ocijenio je Mlađenović i podsjetio da je Opštinski štab za vanredne situacije tokom marta i aprila preduzimao mjere, koje su preventivno djelovale u suzbijanju pojave i širenja virusa korona na području Bratunca.

On je poručio da će opština i sada preduzeti sve mjere zaštite. Mlađenović je upoznao članove Štaba da je nabavljeno dovoljno zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju, te da su danas nabavljeni i toplomjeri, koji će se koristiti u javnim preduzećima i ustanovama.

“Sa Komunalnom policijom je dogovoreno da se u narednom periodu mora više pažnje posvetiti prema neodgovornim osobama, a da se pruži puna podrška odgovornim, kojih ima mnogo, mnogo više. Ne možemo  dozvoliti da nekolicina neodgovornih pojedinaca ugrozi zdravlje drugih ljudi i ne  mogu druženja biti važnija od zdravlja i rada naših preduzeća”, naglasio je Mlađenović koji je poručio da u Bratuncu trenutno rade sva preduzeća i da će lokalna uprava učiniti maksimalne napore da tako i ostane, saopšteno je na sajtu Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login