U Bratuncu 2. Salon stripa 29. i 30. novembra

Bratunačka publika imaće priliku da uživa u drugom “Salonu stripa Bratunac 2019” koji će se održati 29. i 30. novembra u Narodnoj biblioteci Bratunac.

Tokom dvodnevne manifestacije predstaviće se domaći autori, članovi Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske stripa “Deveta dimenzija” iz Banjaluke koji će izložiti nova izdanja stripova.

„Ova manifestacija je jedinstven događaj ove vrste na užoj regiji pokrenuta sa ciljem vraćanja stripa sa margina kulturnog života na koje je nepravedno bačen, na mjesto koje mu pripada i promocija ovog vida umjetnosti i razonode kod najmlađe populacije. Stoga pozivamo sve poštovaoce i ljubitelje stripa iz Bratunca, Ljubovije, Srebrenice i ostalih gradova okruženja, dođite da se družimo i pokažemo da je strip i dalje u mod“, kaže Predrag Milić iz Snage naroda Bratunac koji zajedno sa Narodnom bibliotekom Bratunac organizuju “Salonu stripa Bratunac 2019”.

Drugog dana od 11.00 časova održaće se radionice i škola stripa za najmlađe i druženje sa gostima, a program se završava u 15.00 sati.

Oba dana salona biće upriličena izložba radova gostiju kao i berza stripa na kojoj će posjetioci moći nabaviti novija i stara izdanja strip izdavača iz zemlje i regiona.

Ovo je drugi “Salon stripa” u Bratuncu čime se promoviše ova umjetnost i vraćaju uspomene na svijet stripa i odrastanje mnogih generacija.

You must be logged in to post a comment Login