U Bratuncu 107, a Srebrenici 178 prekršajnih naloga prošle godine

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac tokom 2016. godine, zbog nepropisnog parkiranja vozila sankcionisali su ukupno 107 vozača, dok su policijski službenici PS Srebrenica po istom osnovu izdali 178 prekršajnih naloga, rečeno je za naš portal iz Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Tokom 2016. godine na području koje operativno pokriva Policijska stanica Bratunac dogodila se 81 saobraćajna nezgoda, u kojoj je 34 lica stradalo (smrtno stradalo, teške tjelesne povrede, lake tjelesne povrede). U istom periodu, na području Policijske stanice Srebrenica, evidentirano je 29 saobraćajnih nezgoda u kojima je tjelesne povrede zadobilo 31 lice, navodi se iz Centra javne bezbjednosti Zvornik.

U Nemanjinoj ulici u Bratuncu svakidašnji je prizor parkiranih vozila na trotoaru, o čemu smo nedavno pisali. Iako je policija reagovala, vozila se i dalje mogu pronaći na pješačkim stazama, a iz Centra javne bezbjednosti Zvornik ne posjeduje evidencije koliko je prekršajnih prijava napisano u ovoj ulici i kažu:

“Neophodno je istaći da se problem nepropisnog parkiranja, pored nadležnih organizacionih jedinica MUP-a RS, nalazi i u nadležnosti opštinskih službi, zbog čega se ovom problemu mora posvetiti značajna pažnja, kako od strane policije, tako i od strane nadležnih opštinskih službi koje se bave ovom problematikom.”

Iz Centar javne bezbjednosti Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili svoj, ali i živote drugih učesnika.

You must be logged in to post a comment Login