U braku sam, a potajno volim drugog – Od muža ne dobijam sve što zaslužujem

Bila sam toliko zauzeta životom da nisam imala vremena ni da se pogledam u ogledalu, a kamoli da obratim pažnju na druge muškarce. No, čini se da afera može pronaći svoj put prema nama na najčudnije načine.

Bez obzira na to što sam bila u braku, uspjela sam privući pažnju drugog muškarca i zaljubiti se u njega. Prije sam na nevjeru gledala kao na nešto jako loše, a duboko u sebi i dalje vjerujem da jeste. Otkrivanje da sam zaljubljena u drugog muškarca izazvalo je veliku unutrašnju borbu sa samom sobom.

Osjećala sam da gubim svoj identitet, da gubim sebe. Možda me zaljubljenost obuzela jer sam se osjećala usamljeno, možda mi je svakodnevica dosadila, teško je reći. No, kada se on pojavio, očarao me svojim izgledom i zrelošću. Iako sam se ponekad osjećala krivom, smatrala sam da zaslužujem mnogo više od onoga što dobijam od svog muža.

U braku sam se često borila sama sa sobom i pitala se ko sam ja zaista. Bila sam majka, supruga i poslovna žena, trčala sam od jedne uloge do druge, a da nisam imala ni trenutak za sebe. Na kraju dana bih jednostavno padala od umora, a vrijeme dok sam spavala bilo je jedino vrijeme koje je bilo moje. No, sve se promijenilo kada sam upoznala njega.

Nisam bila svjesna koliko toga propuštam u svom životu. Nekoliko susreta i razgovora sa njim, već sam mogla vidjeti razliku u sebi. Pored njega, osjećala sam se poput tinejdžerke koja doživljava svoju prvu pravu ljubav. Uživala sam u njegovoj pažnji, osjećala sam se drugačije i ugodnije.

Po prvi put nakon mnogo godina, odlučila sam poslušati svoje srce. Unatoč mnogim unutarnjim raspravama o ispravnom i pogrešnom, nisam mogla odoljeti njegovom neodoljivom šarmu i nježnom dodiru. Uzbuđenje i čistoća tog snažnog osjećaja dolaze bez imena i želim ih zadržati. Strast koju osjećam svaki put kad se sretnemo, što nije često, neopisiva je i ima smirujući, ali i uznemirujući učinak na mene.

Preplavljuju me snažne emocije koje me oslobađaju, a sve je to skriveno duboko u meni. Ono što osjećam prema njemu i što ova veza znači za mene ostaje skriveno duboko u meni. Osjećaj je čudan jer sam u braku, ali razmišljam o drugom muškarcu. Uvijek sam vjerovala da ću biti srećna zauvijek pored svog partnera nakon što se vjenčam, ali ispostavilo se drugačije.

Ono što sada želim je uživati u ovom novootkrivenom osjećaju, gdje sam ja ono što je zaista važno, gdje se moje potrebe i želje računaju i ispunjavaju. Želim si dopustiti da budem sretna bar još na kratko i uživati u ovom osjećaju slobode, piše Sve za ženu.

You must be logged in to post a comment Login