U Bolnici Zvornik unapređuju se laparoskopske operacije

Početkom ove godine u Bolnici Zvornik u operativni program laparoskopskih ginekoloških operacija aktivno je uklјučen još jedan specijalista ginekologije i akušerstva, dr Sanja Kalajdžić.

Ginekološke laparoskopske operacije izvode se u saradnji sa hirurzima, a na čelu sa načelnikom Odjelјenja za hirurgiju, primarijusom dr Zoranom Komlјenovićem.

Nedavno je izvršen laparoskopski zahvat kod pacijentkinje prilikom kojeg su laparoskopskim putem odstranjene dvije velike ciste jajnika. Operacija je završena uspješno, a pacijentkinja je već dan nakon obavlјene operacije otpuštena kući.

Laparoskopska ginekološka operacija je savremena, brza i pouzdana metoda, spada u minimalno invazivne hiruške zahvate, a koja se koristi za liječenje brojnih ginekoloških stanja. Poštednija je za pacijenta, znatno je brži oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima.

Specijalisti ginekologije i akušerstva, dr Predrag Nikolić i dr Mladen Ostojić već duže vrijeme obavlјaju laparoskopske zahvate, a očekujemo da će se ova vrsta operacija u narednom periodu u našoj ustanovi obavlјati intenzivnije, navodi se iz Bolnice Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login