U Bolnici Zvornik obavljene prve laparoskopske operacije debelog crijeva

Prije nekoliko dana po prvi put u Bolnici Zvornik izvedene su laparoskopske operacije debelog crijeva.

Operaciju su izveli prof. dr Srđan Nikolić načelnik Odjelјenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, načelnik odjeljenja za opštu hirurgiju prim. dr Zoran Komlјenović specijalista hirurgije, dr Branislav Perić specijalista hirurgije i dr Milan Pavlović – specijalista hirurgije.

„Značaj saradnje sa prof. dr Srđanom iz Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, je izuzetno veliki i naši hirurzi već mogu samostalno izvoditi brojne laparoskopske operacije, što je značajno unaprijedilo pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima“, navodi se iz Bolnice Zvornik.

Kako kađu, prednosti laparoskopskog izvođenja operacije kololna su brojni. Nakon što je pacijentu dijagnostikovan i potvrđen tuuumor, pacijent je pripreman za operaciju, koja je izvedena prije 5 dana, a već danas pacijent odlazi kući.

Takođe ističu da je Bolnica Zvornik ustanova u kojoj ne postoje liste čekanja ni za jedan operativni zahvat.

U onkološko – hirurškom smislu naša ustanova polako izrasta u respektabilni centar, gdje će pacijenti iz čitave regije i šire biti u mogućnosti da im pružena zdravstvena njega bude na nivou velikih zdravstvenih centara što je potvrda uprave ove bolnice da radi kvalitetan i angažovan posao čime se i ljekarima pruža mogućnost da napreduju, usavršavaju se i stiču prakse.

You must be logged in to post a comment Login