U BiH crveno upozorenje na obilne padavine i jak vjetar

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je crveno upozorenje na obilne padavine i jak vjetar za južna, jugozapadna i sjeverozapadna područja zemlje.

FHMZ napominje kako se intenzivnije padavine očekuju poslijepodne i u večernjim satima, u noći sa subote na nedjelju. Kada je riječ o vjetru, u pomenutim dijelovima zemlje jak vjetar očekuje se prije podneva dok se u večernjim u Hercegovini očekuje vjetar sa olujnim udarima. Očekuje se uglavnom između 25 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara.

Uz zahlađenje popodne u višim predjelima na sjeverozapadu počinje snijeg, a u noći susnježica i vlažan snijeg su mogući i ponegdje u nižim krajevima na sjeverozapadu. Maksimalna temperatura će se u mnogim predjelima javiti tokom prijepodneva i iznosiće od 12°C na sjeverozapadu do 19°C na jugu i istoku. Popodne i uveče zahlađenje i minimalna temperatura će biti uveče od samo 1°C na sjeverozapadu do 8°C  na istoku, na jugu oko 12°C, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS-a.

You must be logged in to post a comment Login