U biblioteci predstavljen pilot program „Mobilna biblioteka“

Narodna biblioteka Srebrenica (NBS) od januara naredne godine, u trajanju od godinu dana, realizovaće pilot program „Mobilna biblioteka“.

Direktorica NBS Jovana Rankić kaže da je ovo pilot program kojim žele svoje usluge pružiti i stanovnicima udaljenih sela, posebno djeci.

„Tokom naredne godine realizovaćemo ovaj program kojim imamo namjeru da bude stalna aktivnost naše ustanove. Za te potrebe trebaće nam vozilo koje će obilaziti djecu u udaljenim selima u kojima nema školskih biblioteka“, rekla je ona.

Bibliotekarka u NBS Violeta Radić rekla je da su programom obuhvaćena djeca iz ruralnog područja, kao i djeca sa posebnim potrebama kojima će se omogućiti da se upoznaju sa bibliotekom.

„Ovim programom želimo da djeca razvijaju naviku posjete biblioteke, upoznaju se i zavole knjige u pisanu riječ. Mnogi nemaju priliku zbog udaljenost da posjete biblioteku zbog čega je program Mobilna biblioteka od velike važnosti za djecu“, rekla je Radićeva.

Danas je predstavljeno 50 publikacija za djecu za čiju nabavku sredstva je izdvojila Kancelarija OSCE-a u Srebrenici.

Novoizabrani direktor ove kancelarije Robert Heuer bio je danas na predstavljanju pilot program „Mobilna biblioteka“ gdje je rekao da su rado izašli u susret i uzeli učešće.

Na kraju pilot programa biće predstavljeni rezultati, a iz Narodne biblioteke Srebrenica nadaju se da će program biti nastavljen, uze obezbijeđeno potrebno vozilo i knjige.

Partneri programa „Mobilna biblioteka“ su Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ i Kancelarija „SOS Dječija sela“ iz Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login