U biblioteci 13. “Septembarski dani knjige”

Narodna biblioteka Srebrenica u toku mjeseca septembra sprovodi akciju „Septembarski dani knjige“, trinaestu godinu za redom, tokom koje sprovodi nekoliko aktivnosti kojima je cilj promovisanje rada ustanove i čitanje.

„Obilježavanje Evropskog dana jezika koji se obilježava 26. septembar, ove godine smo planirali obilježiti izložbom naslova na engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom jeziku Odjeljenja strane knjige i radionicom ’Prvi pozdrav!’. Želja nam je da kroz rad sa djecom promovišemo učenje stranih jezika, kako za stručno usavršavanje tako i za lakšu komunikaciju prilikom turističkih posjeta zemljama Evrope i svijeta“, rečeno je iz biblioteke.

Učesnici radionice, peti razredi Prve osnovne škole Srebrenica imali su priliku da, koristeći resurse biblioteke, potraže kako se na jezicima Evrope izgovara pozdrav „Zdravo“ i „Hvala“ koje će potom ispisivati i postavljati na pano „Tabla prijateljstva“ koja će biti postavljena u Dječijem odjeljenju biblioteke.

Ovom prilikom biće predstavljena je i Referalna zbirka biblioteke, koja posjeduje rječnike i leksikone kao i fond Odjeljenja strane knjige Biblioteka posjeduje 1.840 publikacija, koje su štampane na šest jezika koji se koriste na tlu Evrope.

You must be logged in to post a comment Login