I ove godine “Spust niz Guber” u Srebrenici

Druge godine zaredom na najpoznatijem srebreničkom šetalištu Guber, danas je nastavljena tradicija sankanja i skijanja na Guberu.

Manifestacija pod nazivom “Spust niz Guber” organizovana je od strane Turističke organizacije Srebrenica i Savjeta mladih Srebrenica uz podršku kompanije “Gross”, promovisala je zimske sportove ali i ljekovite vode na šetalištu Guber.

“Takmičenje je u tri grupe, djeca uzrasta od 10 do 15 godina koja su se prijavila uz saglasnost roditelja, starija djeca i odrasli kao i parovi”, kaže Bojan Pejić, direktor Turističke organizacije Srebrenica i dodaje da su prezadovoljni kako je sve prošlo jer se snijeg otapa, te da je namjera da se ova manifestacija ponavlja svake godine.

Ovoj manifestaciji najviše se odazvalo djece koja su došla da uživaju u zimskim radostma i da se sankaju kao i njihovi roditelji koji su mogli da uživaju u lijepom danu, kuvanom vinu, čaju i gulašu.

Svi koji su izrazili želju da se takmiče spuštali su niz stazu u dužini od 500 metara, a za najbolja tri prolazna mjesta organizatori su obezbijedili skromne poklone. Nagrađeni su i najbolje izrađeni Snješko Bijelić sa kolačima u lokalnoj poslastičarnici.

Više fotografija potražite na našem zvaničnom Facebook profilu.

You must be logged in to post a comment Login