Ove godine bez naplate parkinga na Rajskoj plaži

Iako je prošle godine najavljeno podizanje rampi i naplate parkinga na izletištu Rajska plaža, ipak su nadležni odustali.

U razgovoru sa načelnikom Bratunca Nedeljkom Mlađenovićem, Rajska plaža mogla bi da donese 100.000 KM prihoda koji bi bili uloženi u dalju adaptaciju i izgradnju ovog poznatog izletišta na obali Drine.

Mlađenović je tada rekao da je prošle godine Rajsku plažu posjetili više od 50.000 ljudi i da bi najviše prihoda trebalo da donese naplata parking mjesta, od marku ili dvije dnevno, odakle bi se uložilo u izgradnju novog toaleta, klupe, stolovi i roštilje, uređenje prostora za kamp i zapošljavnje nekoliko sezonskih radnika.

Nedavno je uređena, očišćena ova lokacija, a kako smo saznali do postavljanja rampi neće doći.

Reakcije na društevnim mrežama o ideju naplate bile su više negative. Mnogim Bratunčanima se ne dopada ta ideja iako bi ona trebala da unaprijedi uslove i bolju turističku ponudu ove opštine.

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Bratunac, prošle godine je rekao da bi radovi na postavljanju rampi trebali biti na jesen, do čega nije došlo.

Poznato izletište Rajska plaža nalazi se 6 kilometara od Bratunca uz samu obalu rijeke Drine, sa pristupom iz pravca magistralnog puta Bratunac – Zvornik gdje se nalazi i granični prelaz sa Srbijom, Ljubovija.

You must be logged in to post a comment Login