Trogodišnji ugovor “Boksita” i “Alumine” vrijedan oko 90 miliona KM

Kompanija “Boksit” iz Milića potpisala je sa “Aluminom” iz Zvornika ugovor za kupoprodaju rude boksita na period od tri godine, čija je vrijednost približno 90.000.000 KM, kao i aneks dugoročnog ugovora za kupoprodaju rude u narednoj godini.

U saopštenju iz kompanije “Boksit” navedeno je da je “Alumina” veoma bitan strateški partner sa čijom upravom postoji izuzetna poslovna saradnja.

“U toku su pripreme ugovora za kupoprodaju hidrata od 20.000 tona na godišnjem nivou, kao i prevoz robe fabrike `Alumina` na evropskom tržištu od ukupno 50.000 tona na godišnjem nivou. Vrijednost poslova u idućoj godini, što se tiče robe i usluga, iznosiće približno 50.000.000 KM”, precizirano je u saopštenju iz “Boksita”.

U saopštenju se napominje da će Specijalistički medicinski centar kompanije “Boksit” obaviti sistematske preglede zaposlenih u “Alumini”, kao i da će “Drina osiguranje” pružati određene usluge iz oblasti osiguranja zaposlenih i imovine.

Iz “Boksita” je istaknuto da imajući u vidu da oba kolektiva robu i usluge dominantno prodaju na evropskom, odnosno svjetskom tržištu, gdje su prisutni mnogobrojni problemi i poremećaji, da bi se sačuvala poslovna stabilnost i ostvarila i profitabilnost, neophodno je da se nastavi međusobna saradnja, uz puno razumijevanje i uvažavanje, kakva je i danas, radi dobrobiti oba kolektiva, javlja Srna.

You must be logged in to post a comment Login