Tri ukusne grickalice u koje se zaklinju najdugovječniji ljudi

Sasvim je normalno da imate želju za grickalicama tokom dana. Međutim, bilo bi dobro razmisliti o tome šta jedete.

I iako se to možda čini malo vjerojatnim, stanovnici plavih zona, iako s različitih dijelova svijeta dijele zajedničke formule kada je u pitanju zdrav život.

Evo nekoliko ukusnih i zdravih grickalica za kojima možete posegnuti ako želite da jedete kao stanovnici plavih zona i potencijalno produžite svoj život.

Hrskavi slanutak

Ako tražite alternativu hrskavom ukusu čipsa, pečeni slanutak bi mogao postati vaš novi međuobrok. Grah je glavna komponenta ishrane stanovnika plave zone, tako da je logično da ga odaberu i kao međuobrok.

Sve što treba da uradite je da na pleh za pečenje rasporedite ocjeđenu konzervu slanutka, sa par kašika maslinovog ulja i začina po želji i ispecite.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su osnovna užina za stanovnike plavih zona. Mali su, ali bogati vitaminima i mineralima – iako su kalorični, pa želite da izbjegnete bezumno grickanje.

Pripazite i na slane ili karamelizirane orašaste plodove. Idealna mješavina uključuje bademe, kikiriki, indijski orah, brazilske orahe i orahe. Držite se maksimalno dvije male šake svoje staze miksa dnevno.

Svježe voće

Ne možete bolje od svježeg voća za užinu. Biraj šta god je u sezoni. Za oktobar su karakteristične jabuke, kruške i citrusi. U vašem supermarketu će se vjerovatno nalaziti i nešto poput grožđa, kivija i ananasa, piše Klix.ba.

You must be logged in to post a comment Login