I treći teren dobija sportsku podlogu

Na sportskim terenima pored srednje i osnovne škole u Srebrenici juče je počelo postavljanje sportske podloge i na treći teren.

Radi se o terenu za fudbal, a podlogu i ovog puta postavlja preduzeće “Ratković” iz Banja Luke.

Prema riječima Vanje Ratkovića radovi bi trebali da budu završeni danas i ovim će biti prekriveni svi sportski tereni na ovom kompleksu.

On kaže da je radove najvećim dijelom finansirala Fondacija Asmir Begović, reprezentativac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i golman engleskog prvoligaša Bornmuta u saradnji sa Udruženjem SANA, a da je i ovaj teren dijelom sufinansirao UNDP i Vlada Srbije koji su ranije finansirali podloge na dva terena.

Ratković ističe da je ova podloga prilagodljiva na sve vrste terena i da raspoređuje težinu ravnomjerno na čitavo tijelo, smanjuje pritisak na zglobove i kičmu i ne zadržava vodu, odmah nakon kiše je upotrebljiva.

Drugo preduzeće počelo je sa postavljanjem sjedišta na tribine i ostalih sportskih rekvizita čime će se kompletirati ovaj sportski kompleks na otvorenom koji nudi teren za odbojku, košarku, fudbal, rukomet, tenis i stazu za trčanje.

You must be logged in to post a comment Login