Tradicionalna manifestacija “Kao nekad prije” 09. avgusta

Šesta po redu manifestacija “Kao nekad prije 2014” održaće se 09. avgusta u bašti bivše Gradske kafane u centru grada.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije održače se i promocija prvog albuma grupe “Afera” iz Srebrenice pod nazivom “Apsurd”. Promocija albuma će se održati u 19.00 časova u Omladinskom centru Srebrenica nakon čega će početi koncert “Kao nekad prije” koji okuplja ljude dobre volje, Srebreničane koji živi širom svijeta, prijatelje Srebrenice i mnoge druge.

Kao i ostalih pet godina i ove godine ova manifestacija će biti humanitarnog karaktera, a sakupljaće se novac za ugrožene u poplavama koje su pogodile našu zemlju. Takođe, veliki dio prihoda od prodaje prvog CD “Afere” ide u humanitarne svrhe. Cijena albuma “Apsurd” je 10,00 KM i već ga je moguće kupiti kod članova benda, restoran “Bato” i frizerski salon “Jasmin”.

“Cilj manifestacije je da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Srebrenice i da se čuje, da se i u Srebrenici dešavaju lijepe i pozitivne stvari,” rekao je Faruk Smajlovič, bubnjar benda “Afera”.

Na ovogodišnjem koncertu nastupiće muzičari koji su nekad svirali u Srebrenici, lokalni bendovi kao i gosti iz užeg regiona. Voditelj programa bitće Hazim Haze Mujčinović.

Na šestoj manifestaciji “Kao nekad prije”, Srebreničanin Muhamed Mujić – Puksi, koji danas živi u Americi, uručiće upravi FK “Guber” komplet dresova za omladinski tim.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Turistička organizacija Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login