I ove godine “Torba Za Budućnost” za sve prvačiće

“Torba Za Budućnost” je projekat koji se realizuje od 2011. godine čime se obezbjeđuje školska oprema za učenike prvih razreda. Do sada, UG “Futurebag” usrećila je preko 10.000 prvačića širom Bosne i Hercegovine. Školski paketi se sastoje od školskih torbi i pratećeg pribora.

U ovoj godini planirano je da se podijeli 3100 školskih paketa a akcija za školsku 2014/15. godinu je već krenula. Uručeni su školski paketi budućim prvačićima na podrućju opština Bratunac, Srebrenica i Goražda. Mališani su bili vidljivo dirnuti i izrazito sretni dobivši ove vrijedne poklone, stoji u saopštenju UG “Futurebag”.

podjela torbi u srebrenici 02

Sredstva za nabavku ovih torbi UG “Futurebag” prikuplja preko donacija naše dijaspore u Austriji ali i drugih i kroz humanitarne manifestacije u Beču. Tako su, u protekloj godini, članovi Udruženja pokrenuli koncertni projekat pod nazivom „Wiener Sevdah“ (Bečki sevdah) u sklopu koga su učestvovali Amira Medunjanin, Damir Imamović i Vanja Muhović.

“Torba Za Budućnost” i dalje nastavlja svoj rad i već sada su članovima na umu mališani koja će u septembru 2015. godine po prvi put sjesti u đačku klupu, poručuju iz ovog Udruženja.

U pripremi su dolazeće humanitarne manifestacije kao što je koncert Dubioze kolektiv (03.10.2014.), humanitarni turnir u malom fudbalu (08.11.2014.) kao i nastavak „Wiener Sevdah“ sa koncertima benda Divanhane (15.11.2014.) i ansambla Halka (17.01.2015.).

You must be logged in to post a comment Login