TIKA nastavlja podržavati Srebrenicu

Delegacija Turske razvojne agencije /TIKA/ danas je posjetila Srebrenicu i načelnika ove opštine Mladena Grujičića upoznala o svom projektu podrške razvoju stočarstva i poljoprivrede na području ove i opština Bratunac, Milići i Vlasenica.

TIKA planira da pruži podršku povratnicima u uzgoju koza i ovaca, zatim u pčelarstvu, plasteničkoj proizvodnji povrća i voća, kao i podizanju zasada oraha.

Grujičić je upoznao predstavnike ove agencije o razvojnim projektima ove opštine i dogovoreno je da se nastavi saradnja i zajednički odrede projekti čiju bi realizaciju pomogla TIKA ili koje bi zajednički finansirali i tako omogućili dodatno zapošljavanje u ovoj opštini.

Srebrenički načelnik upoznao je predstavnike ove agencije da će predložiti turskoj opštini Bejkoz da umjesto ranije planirane sportske dvorane u Srebrenici finansira izgradnju akva parka u ovom mjestu.

“Postojeće dvije školske dvorane čije održavanje djelimično finansira opština trenutno, a i u narednoj deceniji sigurno će zadovoljavati potrebe škola i sportskih klubova iz ove sredine. Mi nemamo mogućnosti da finansiramo održavanje još jedne dvorane koja neće donositi nikakve prihode, a izgradnja akva parka doprinijela bi razvoju turizma i omogućila bi određenu zaradu i otvaranje nekoliko radnih mjesta”, rekao je Grujičić.

Turska delegacija podržala je ovu ideju, a opština Bejkoz bi trebala da je prihvati i da se krene u pripreme za izgradnju akva parka u Srebrenici sredstvima te turske opštine, a posredstvom Turske razvojne agencije.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login