Tijelo šalje jasne signale: Ovo su znakovi da vam nedostaje seks

Kako istraživanja pokazuju, prosječan par u braku vodi ljubav jednom sedmično, ako vodi ljubav. Međutim, sve je više onih koji su u vezi bez seksa. Svaka peta osoba u braku ili vezi nije imala odnose proteklog mjeseca, a sve je više i onih koji u braku žive samo kao cimeri.

112 odnosa tokom godine

Istraživanje Instituta Kinsey otkriva i da prosječan broj odnosa koje par ima zavisi od starosti, što uopće ne iznenađuje. Istraživači su zaključili da mlađi parovi starosti između 18. i 29. godine imaju najviše seksa, s prosjekom od 112 odnosa tokom godine ili pak dva puta sedmično.

Kada napunite 30., taj broj se spušta do 86 odnosa na godinu, ili oko 1,6 sedmično, a poslije 40. radi se o još manjem prosjeku od 69 odnosa na godinu.

-Neki ljudi žele seks svakog dana i imaju ga. Drugi pak imaju druge prioritete, pa im seks nije na vrhu liste, pa ga imaju manje – kaže bračni terapeut i profesorica s Univerziteta Southern California Meri Andres (Mary).

Bez obzira na to da li ste u ozbiljnoj vezi ili imate samo kombinacije, ovih 13 znakova ukazuju da vam fali seks, pa da ste zbog toga nesretni i nezadovoljni, piše Essence, a prenosi Večernji list.

Ovo su znaci da biste ipak nešto mogli da promijenite u životu:

Nezainteresirani ste za seks

Ako ste u vezi i sami shvatate da prečesto uzmičete pred akcijom, razmislite zašto se to događa. Ljubav koju imate trebalo bi da bude dovoljna da probudi želju za seksom ako ste zadovoljni vezom.

Intimno područje

Na depilaciju intimnog područja mislite samo pred more? To je također jedan od znakova da ste zanemarili svoj seksualni život.

Tužni ste

Endorfini koje otpušta mozak zaduženi su za dobar osjećaj. Možete da učinite nekoliko stvari da se osjećate bolje i podignete nivo endorfina. Jedna od njih je seks koji osim dobrog raspoloženja ima i neke zdravstvene prednosti.

Svađate se

Dokazano je da nedostatak seksa muškarce i žene pretvara u prave iritantne svađalice. Ako ste primijetili da često započinjete svađe i rasprave, zapitajte se kad ste posljednji put uživali u fizičkim strastima.
Nedostatak samopouzdanja

Neka istraživanja pokazuju da dobar seks pomaže samopouzdanju. Ako vam se čini da nemate dovoljno samopouzdanja kod kuće i na poslu, probajte da budete aktivniji u krevetu.

Seks s bivšim

Jako čeznete za bivšim partnerom i u mislima preživljavate vaše strastvene trenutke? I to je znak da vam nedostaje seks, ali probajte da pronađete alternativni put do zadovoljstva.

Bijes

Partner vas nervira i dok diše? Kažu da je tanka linija između ljubavi i mržnje, ali tu energiju preusmjerite na rješavanje problema i odvedite partnera u spavaću sobu.

Pritisak obaveza

Ako vas obaveze stiskaju da ne znate ni koji je dan u godini, najbolje bi bilo da se rasteretite, a seks je odličan način za to.
Nervoza u saobraćaju

Ako često trubite i psujete kada sjednete za volan, to nije povezano samo s gužvom i karakterom, već kako naučnici kažu i s nedostatkom seksa.

Niste svoji

Ako stalno osjećate da nešto nije baš kako treba, a zdravlje je OK, vjerovatno vam nedostaje seks.

Tempirana bomba

Ako kao tempirana bomba želite partneru sve da saspete u lice, pokušajte da budete konstruktivni. A nakon toga pokušajte da se povežete da partnerom, naravno, fizički.

Nešto vam nedostaje

U vezi ste donedavno bili kao u oblacima, a sada ste zapali u rutinu. A rutina ubija strast, pa učinite nešto da je vratite.

Puno razmišljate o seksu

Ako tokom dana često razmišljate o akciji u krevetu, najbolje bi bilo da prestanete da maštate i snove pretvorite u javu, prenosi Dnevni avaz.

You must be logged in to post a comment Login