Tijana Vasić je trinaesti majstor tekvondoa srebreničkog kluba “Guber”

Uprkos sve težoj situaciji, Taekwondo klub “Guber” Srebrenica dobio je i trinaestog majstora tekvondoa, mladu Tijanu Vasić koja već godinu dana radi kao trener u srebreničkom klubu.

Tijana ima 17 godina i nedavno je osvojila majstorski pojas, crni pojas prvi dan koji je položila u Sarajevu.

“Tekvondo treniram od svoje 8 godine, od samog početka mi se svidio ovaj sport. Ljubav prema tekvondou rasla je iz godine u godinu. Uz veliku podršku porodice i trenera uspjela sam ostvariti dobre rezultate na koje sam ponosna”, kaže Tijana.

Ona je 2009. i 2010. na Prvenstvu Republike Srpske osvojila zlato, a na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine 2013. osvojila je bronzu, već naredne, 2014. godine osvaja srebro.

Od prošle godine trener je u Taekwondo klub “Guber” Srebrenica.

trening taekwondo klub Guber srebrenica

Treninzi mladih iz Srebrenice

Trener Svetozar Neretljak kaže da je situacija u ovom klubu izuzetno loša, ali da opstaju zahvaljujući mladim ljudima kojima je stalo do ovog sporta.

“Klub se nalazi u vrlo teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji, snalazimo se kao akrobate. Dosad smo imali bezbroj takmičenja širom Evrope kao i republika bivše Jugoslavije. Osvojili smo 26 pehara ekipno i 590 medalja pojedinačno, gdjegod smo bili dostojno smo reprezentovali ovaj olimpijski sport i naš grad, ali zato dosada vlast nije imala razumjevanja. Treninzi su besplatni, to nema nigdje i to je jedna potvrda koliko smo privrženi ovom sportu”, rekao je Neretljak i dodao da sportisti koji su prve korake napravili u ovom klubu danas vode uspješne klubove širom zemlje.

Taekwondo klub “Guber” Srebrenica danas okuplja 25 aktivnih sportista i u narednim danima organizovaće polaganje za svoje članove.

tijana-vasic-02

Tijana Vasić dok vodi trening

Tijana vjeruje da rad koji ulaže u ovaj klub, zajedno sa drugim sportistima, mora biti vidljiv, kako u klubu tako i njihov lični.

“Nadam se da ce sljedeća godina biti uspešna i da će naš klub ostvariti što bolje rezultate. Prije svega, želim da usavršim svoje vještine. Voljela bih da krenemo na takmičenja iz kojih bi sigurno mnogo toga naučili. Naš klub nema najbolje uslove, nedostaje nam dosta opreme, želim da popravimo te nedostatke”, kazala je Tijana.

Mlade ljude je pozvala da se bave sportom jer je to najbolji način kako mogu postati pravi odgovorni i zdravi ljudi.

“Kroz sport razvijamo mnoge sposobnosti, dobijamo samopouzdanje, učimo poštovati sebe i druge i upoznajemo nove osobe, stičemo prijatelje. Važno je baviti se sportom jer može biti zabavno, a poboljšava vaše zdravlje”, poručila je Tijana.

You must be logged in to post a comment Login