Temeljac za Fabriku betonskih elemenata

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: 3

Broj: 22

Mart 1980. godine

Temeljac za Fabriku betonskih elemenata

Poslavljajući Dan komune, radnici GRO „Radnik“ u Potočarima će postaviti kamen temeljac za novu fabriku montažnih-armirano betonskih elemenata. Proizvodna hala pomenute fabrike sa drugim pratećim objektima obuhvataće površinu od 4.000 kvadratnih metara. Oprema će biti domaćih proizvođača, a građevinske dijelove će izvoditi GRO „Radnik“ koje je počelo vršiti pripremne radove na lokaciji.

Investitora će ovaj objekat stajati 51 milion dinara. Sredstava su u potpunosti obezbijeđena. Iz vlastitih sredstava je obezbijeđeno 30, udruženjem sredstava obezbijeđeno je 11 miliona dinara, zatim kredit od banke u visini od 5 miliona i ostatak sredstava je iz Fonda za nerazvijena područja.

Kad bude fabrika puštena u rad, a to se očekuje krajem ove godine, zapošljavaće 32 radnika, a u prvoj fazi će davati proizvodnju od 13.000 kvadratnih metara betonskih i drugih elemenata. U drugoj fazi proizvodnja će se povećati na 32.500 kvadratnih metara pomenutih proizvoda.

Ovaj „Radnikov“ prvi proizvodni objekat gradi se u saradnji sa građevinskim preduzećem iz Ajdovštine, sa kojima naši neimari imaju dugogodišnju poslovno-tehničku saradnju. Očekuje se da će partner iz Slovenije montirati opremu. Izgradnjom ovog objekta proširiće se industrijski centar u Potočarima, a komuna će krupnijim korakom koračati do razvijenih opština.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.
Zahvaljujemo se Sadiku Salimoviću na ustupljenom materijalu iz privatne kolekcije. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Narodnoj biblioteci Srebrenica jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login