Telemach partner „Sarajevo Tech Summit-a“

U glavnom gradu BiH, 22. i 23. 09. tekuće godine, održat će se „Sarajevo Tech Summit“ koji će okupiti stotinjak stručnjaka iz oblasti IT-a i poduzetnika iz BiH, regije, te predstavnike poslovne zajednice iz Čikaga koji u Sarajevo dolaze s ciljem prenosa i razmjene znanja, ali i poslovnog umrežavanja sa uspješnim kompanijama i startupima iz BiH i regije.

Partner ovog jedinstvenog projekta je kompanija Telemach.

„Obzirom da su informatičke tehnologije ključ razvoja svake zemlje, a time i BiH, u održavanju „Sarajevo Tech Summit-a“ smo prepoznali mogućnost animiranja širokog auditorijuma, za neograničene poslovne mogućnosti u IT sektoru u BiH i mogućnost razvoja bosanskohercegovačke privrede.  Telemach je provajder kojem se vjeruje kada je u pitanju IT sektor i kojem se sve više u BiH povjerava komunikacijska infrastruktura, a koja je opet u današnje vrijeme jedan od najvažnijih preduslova za uspješno poslovanje“  – istakao je Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije.

„Sarajevo Tech Summit“ podržala je i Američka trgovačka komora u BiH, kao i  USAID kroz „REG“ program kojim se finansira održavanje summit-a, a suorganizatori su organizacije „doIT“ iz Sarajeva i „World Chicago“ iz Čikaga, koje ovu aktivnost zajednički realizuju pod okriljem projekta „US Department of State“. Na „Sarajevo Tech Summit“ u svojstvu govornika učestvuju predstavnici članica najvećeg udruženja IT kompanija u BiH – „BIT Alijanse“ i to „Atlantbh“, „Authority Partners“, „Mistral Technologies“, te Edin Mehić, osnivač Posao.ba i Networks-a, u kojem se održava jedan dio programa Summit-a.

Prvi dan ovog događaja namijenjen je predstavljanju domaće IT scene i gostima iz Čikaga kroz predavanja i diskusije sa istaknutim IT kompanijama i uspješnim poduzetnicima iz BiH, a drugi dan ima za cilj prenos znanja IT stručnjaka iz Čikaga, te uključuje možda i najvažniji segment: B2B poslovno umrežavanje.

You must be logged in to post a comment Login