Takmičenje za lovce u gađanju pokretnih meta i pripremanju kotlića

Turistička organizacija Srebrenice treću godinu organizuje takmičenje za lovce u gađanju pokretnih letećih meta, glinenih golubova i pripremanju lovačkog kotilća, koje se održava u subotu, 20. septembra na Vitezu, nedaleko od lovačkog doma sa početkom u 11:00 časova.

Ova manifestacija održava se s ciljem promocije lovnog turizma i prirodnih vrijednosti opštine Srebrenica.

“Ova manifestacija pokazala se vrlo interesantna i privlači veći broj lovaca i ljubitelja prirode”, rekao je za eSrebrneica.ba Sead Jahić, direktor Turističke organizacije Srebrenica.

Gosti ovog druženja i takmičenja su lovačka društva “Soko” iz Bajine Bašte, “Čauš” iz Bratunca, “Toplice” iz Živinica, “Javor” iz Srebrenice i lovci iz Čelića.

Ove godine planiran je nastup šest ekipa u gađanju glinenih golubova i pripremanju kotlića. Takmičenje se organizuje sa ciljem druženja ljubitelja lova a nagrade za najbolje ekipe su simbolične.

Prvi put ove godine, prije početak ove manifestacije, lovci iz Čelića će pustiti određen broj fazana nedaleko od jezera Perućac čime se obogaćuje fauna i čuva priroda naše opštine.

Organizatori očekuju da će ova manifestacija, iz godine u godinu, prerasti u mnogo veće dešavanje koje će okupiti veći broj istinskih ljubitelja lova i zaljubljenika u prirodu.

You must be logged in to post a comment Login