Tajni trikovi za YouTube

Na stranici youtube.com postoji mnogo usluga za koje korisnici ni ne znaju.

Ove usluge uveliko mogu poboljšati iskustvo gledanja video sadržaja na toj stranici, a mi vam donosimo načine kako da ih i iskoristite.

Gledajte sve klipove u HD-u

Na Youtubeu obično lako možete naći opciju da poboljšate kvalitet videa, ali nekada to i nije omguće. Dodajte nekoliko tajnih kodova na kraj videa poput “&fmt=18” za stereo zvuk i rezoluciju 480×270 ili „&fmt=22“ za 1280×720 rezoluciju.

Gledajte u UHD-u

Ukoliko imate 4K televizor , možete uživati u ultra kvaliteti velikog broja videa na youtube. Ipak, stoji upozorenje da vam za takvu rezoluciju, četiri puta veću od HD-a, treba jako dobra internet konekcija.

Gledajte klip u 360 stepeni

Za potpuno uživanje youtube je pokrenuo uslugu pomoću koje možete rotirati video. Za ovo vam je potrebam Chrome browser, a mišem možete okretati i posmatrati koji god ugao želite.

Primjer ovakve usluge je reklama NIKE-a u kojoj glumi Neymar. Osjetite kako je biti jedan od najboljih igrača svijeta – dovoljno je da video rotirate mišem.

Nasloni se i gledaj

Ukoliko vam je pokvaren miš, ili jednostavno želite da se zavalite i gledate klipove, to je moguće na linku youtube.com/leanback. Na ovom linku svu navigaciju možete raditi samo koristeći tastaturu.

Režite klipove na Youtubeu

Ova stranica ima i pristojan servis za uređivanje uplodovanih video klipova. Ova usluga štedi vrijeme, ukoliko vam je potrebno samo rezanje klipova i druge osnovne operacije.

Izvor: Avaz.ba

You must be logged in to post a comment Login