Tabla sa informacijama o planinskim stazama u Bratuncu

Planinarsko društvo „Kik“ iz Bratunca postavilo je u centru ovog mjesta informativnu tablu sa označenim planinarskim stazama i svim informacijama potrebnim za planinarenje i pješačenje.

Radi se o tri planinarsko-pješačke staze koje su označe i za koje svi ljubitelji planinarenja i prirode mogu dobiti sve potrebne informacije.

Ucrtana je mapa prema Čaušu koja počinje iz samog centra grada. Duga je 6,9 kilometra dok je nadmorska visina 588 metara.

Druga staza je preko Gradine i Kika koja dionicom od 9,7 kilometara najviše zahvata brdski dio terena odakle je najljepši pogled na sam grad.

Još jedna staza Bijeli kamen udaljena je 30 kilometara od grada i proteže se kroz brdsko-planinske prijedele Osata i jedna je od najizazovnijih, a moguće je hodati i dijelom staze u dužini od 6,08 kilometara.

Za sve staze istaknut je i QR kod kojim preko pametnog telefona dobijete sve informacije o svakoj ucrtanoj stazi koje su dostupne.

Planinarsko društvo „Kik“ iz Bratunca nedavno je osnovano i okuplja ljubitelje prirode koji žele promovisati ekološki pokret u ovom mjestu i promovisati turističke potencijale Bratunca.

You must be logged in to post a comment Login